Gerontofilie

Gerontofilie/gerontofiel : seksuele aantrekking tot senioren en bejaarden

Dit is een beetje een moeilijke en verwarrende parafilie.

Gerontofilie, ook wel bekend als ouderensamenleving, is een seksuele voorkeur waarbij iemand seksueel aangetrokken voelt tot oudere personen. Dit kan zowel mannen als vrouwen betreffen, hoewel het vaak voorkomt dat gerontofilie wordt geassocieerd met mannen die seksueel aangetrokken zijn tot oudere vrouwen.

Er is weinig wetenschappelijk onderzoek naar gerontofilie, en er is ook weinig bekend over de oorzaken ervan. Sommigen geloven dat gerontofilie kan worden verklaard door biologische factoren, zoals hormonale veranderingen of genetische aanleg. Anderen denken dat gerontofilie kan worden verklaard door psychologische of sociaal-culturele factoren, zoals een gebrek aan emotionele intimiteit of een verlangen naar levenservaring en wijsheid.

Gerontofilie is niet hetzelfde als pedofilie, wat seksuele aantrekking tot kinderen betreft. Het is ook niet hetzelfde als ephebofilie, wat seksuele aantrekking tot adolescenten betreft. Gerontofilie betreft dus seksuele aantrekking tot volwassenen van een oudere leeftijd.

Er bestaat enige controverse over gerontofilie, omdat sommigen het beschouwen als een vorm van seksuele exploitatie van oudere personen. In sommige landen is het daarom strafbaar om seksuele relaties aan te gaan met iemand die significant jonger is dan de leeftijd van consent (meestal 18 jaar). Dit kan leiden tot conflicten wanneer iemand met gerontofilie een seksuele relatie aangaat met iemand die ouder is dan de leeftijd van consent, maar jonger is dan de persoon met gerontofilie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat gerontofilie op zichzelf geen pathologie is. Het is niet vermeld in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), wat betekent dat het niet wordt beschouwd als een mentale aandoening. Het is echter wel mogelijk dat gerontofilie gepaard kan gaan met andere mentale aandoeningen, zoals sociale fobie of een persoonlijkheidsstoornis.

Er bestaan verschillende houdingen ten aanzien van gerontofilie. Sommigen beschouwen het als een vorm van seksuele vrijheid en accepteren het als een legitieme seksuele voorkeur.

Het is op zich normaal dat jongere vrouwen en meisjes zich aangetrokken voelen tot succesvolle oudere mannen.

Maar deze behoefte komt meestal door de financiele onafhankelijkheid of geborgenheid die een welvarende man kan bieden en de behoefte van vrouwen om een makkelijke luxe leven te leiden , goudzoekers dus.

In ruil hiervoor geven jongere vrouwen de mannen sex ,aandacht, en een goed gevoel over zichzelf dat ze nog in staat zijn om jonge blaadjes te scoren.

Andersom kan het ook, jonge mannen die op oudere vrouwen vallen, maar dit is vooral sex gerelateerd, mannen zijn meestal niet zo moeilijk als het om sex gaat, en zolang het maar ademt is het al snel goed genoeg.

Gerontofielen daarintegen zijn anders.

Een gerontofiel voelt zijn juist echt sexueel aangetrokken tot oude mensen, en ze verkiezen die ook echt boven jongeren . En het gaat ook niet om beginnende senioren maar het liefste bejaarden .

Het komt dan ook al te vaak voor dat ouderen te maken krijgen met verkrachtingen door hun verplegers/verpleegsters.

Geef een reactie